Nadziewane kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

2 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

4 kotlety schabowe
1 jajo
1/2 szklanki mleka
mąka
musztarda
sól
pieprz
1 cebula
siekana zielenina (koperek, szczypiorek, natka pietruszki, świeża bazylia)
olej

Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości).
Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą.
Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną.
Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić.
Z jajka, mleka i mąki zrobic bardzo gęste ciasto naleśnikowe.
Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor.

Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.

file1267531123



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...