Nadziewane kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

2 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

4 kotlety schabowe
1 jajo
1/2 szklanki mleka
mąka
musztarda
sól
pieprz
1 cebula
siekana zielenina (koperek, szczypiorek, natka pietruszki, świeża bazylia)
olej

Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości).
Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą.
Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną.
Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić.
Z jajka, mleka i mąki zrobic bardzo gęste ciasto naleśnikowe.
Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor.

Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.

file1267531123



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.