Nadziewane kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

2 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

4 kotlety schabowe
1 jajo
1/2 szklanki mleka
mąka
musztarda
sól
pieprz
1 cebula
siekana zielenina (koperek, szczypiorek, natka pietruszki, świeża bazylia)
olej

Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości).
Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą.
Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną.
Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić.
Z jajka, mleka i mąki zrobic bardzo gęste ciasto naleśnikowe.
Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor.

Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.

file1267531123



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...