Nadziewane kotlety schabowe w cieście naleśnikowym
4 kotlety schabowe
1 jajo
1/2 szklanki mleka
mąka
musztarda
sól
pieprz
1 cebula
siekana zielenina (koperek, szczypiorek, natka pietruszki, świeża bazylia)
olej
Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości).
Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą.
Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną.
Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić.
Z jajka, mleka i mąki zrobic bardzo gęste ciasto naleśnikowe.
Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor.
Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.