Nadziewane kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

2 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

4 kotlety schabowe
1 jajo
1/2 szklanki mleka
mąka
musztarda
sól
pieprz
1 cebula
siekana zielenina (koperek, szczypiorek, natka pietruszki, świeża bazylia)
olej

Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości).
Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą.
Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną.
Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić.
Z jajka, mleka i mąki zrobic bardzo gęste ciasto naleśnikowe.
Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor.

Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.

file1267531123



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...