Na zimowe wieczory… cynamon indonezyjski
Jakże mdłe byłyby desery, ciasta, pierniki, konfitury, kompoty, marynaty, poncze i nalewki gdyby nie lekko słodkawa przyprawa korzenna o bardzo głębokim, intensywnym i przyjemnym zapachu. Cynamon, szczególnie
ten z Indonezji, sprawia, że szarlotki i inne smakołyki cieszą się ciągle niezwykłym powodzeniem. Przekonaj się czemu z cynamonem indonezyjskim Prymat.
Waga: 15g
Sugerowana cena detaliczna: 1,70 zł
Strudel jabłkowy z sosem waniliowym i bitą śmietaną
2 kg jabłek, 300 gram cukru, cynamon mielony Prymat do smaku, 300 gram rodzynek
ciasto:
1 kg mąki pszennej typ 450, 400 ml wody, szczypta soli, 150 gram oleju, masło, bułka tarta Prymat
Umyte, obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka przekroić na pół a następnie pokroić w cienkie plasterki. Dodać cukier, cynamon mielony Prymat i rodzynki, dokładnie wymieszać. Wszystkie
Strudel jabłkowy można podawać na zimno lub gorąco z sosem waniliowym i bitą śmietaną.