Muszle zapiekane z PESTO

7 grudnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Makaron muszle
Mięso drobiowe gotowane
1 cebula
kawałek czerstwej bułki
sól
pieprz
sos sojowy
ser gouda

sos PESTO

Bazylia 1 pęczek (lub doniczka)
10 dag startego parmezanu
2 – 3 ząbki czosnku
parę orzechów włoskich
oliwa z oliwek
dowolny makaron
Gotowane mięso, podsmażoną cebulę i namoczoną, odciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Dodać jajko, przyprawy sos sojowy, wymieszać. Muszle ugotować al. dente. Nadziać farszem mięsnym do połowy a na wierzch położyć po łyżeczce Pesto. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiec w piekarniku 20 minut. Podawać jako ciepłą zakąskę.

file1291721743



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....