Muszle zapiekane z PESTO

7 grudnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Makaron muszle
Mięso drobiowe gotowane
1 cebula
kawałek czerstwej bułki
sól
pieprz
sos sojowy
ser gouda

sos PESTO

Bazylia 1 pęczek (lub doniczka)
10 dag startego parmezanu
2 – 3 ząbki czosnku
parę orzechów włoskich
oliwa z oliwek
dowolny makaron
Gotowane mięso, podsmażoną cebulę i namoczoną, odciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Dodać jajko, przyprawy sos sojowy, wymieszać. Muszle ugotować al. dente. Nadziać farszem mięsnym do połowy a na wierzch położyć po łyżeczce Pesto. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiec w piekarniku 20 minut. Podawać jako ciepłą zakąskę.

file1291721743



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...