Mus z karamboli

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki (dla 2-3 osób):

5-6 owoców karamboli
3 białka
4 łyżki cukru
2 łyżki soku cytrynowego
3 krople esencji migdałowej
otarta skórka z 1 pomarańczy.

Przygotowanie:

Owoce pokroić na kawałki, białka ubić. Owoce i resztę składników (bez piany) przełożyć do miski lub pojemnika elektrycznego miksera. Ubić, aż powstanie puszysta pianka, wtedy delikatnie wymieszać ją z pianą z białek. Mocno schłodzić na górnej półce lodówki. Mus przełożyć do pucharków i udekorować owocami.Można też podawać z kostkami lodu.
carambola1



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....