Mus truskawkowy pod czekoladową pierzynką

19 marca 2011, dodał: moris
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1. 0,5 kg mrożonych truskawek pachnących słońcem

2. jeden banan

3. łyżka miodu

4. o,5 tabliczki gorzkiej czekolady

Lekko romrożone truskawki zmiksować w blenderze, dodać obranego banana i ponownie zmiksować. Mus dosłodzić łyżką pysznego miodu.

Tak przygotowany mus przełożyć do 4 szklanych naczyń.

Czekoladę rozpuścić na parze i polać nią przygotowany mus.

Udekorować listkiem mięty.

A teraz nie pozostaje nic innego jak zajadać się mroźno – gorącym musem truskawkowym przypominającym o zbliżającym się lecie.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...