Mus truskawkowy pod czekoladową pierzynką

19 marca 2011,
dodał: moris
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1. 0,5 kg mrożonych truskawek pachnących słońcem

2. jeden banan

3. łyżka miodu

4. o,5 tabliczki gorzkiej czekolady

Lekko romrożone truskawki zmiksować w blenderze, dodać obranego banana i ponownie zmiksować. Mus dosłodzić łyżką pysznego miodu.

Tak przygotowany mus przełożyć do 4 szklanych naczyń.

Czekoladę rozpuścić na parze i polać nią przygotowany mus.

Udekorować listkiem mięty.

A teraz nie pozostaje nic innego jak zajadać się mroźno – gorącym musem truskawkowym przypominającym o zbliżającym się lecie.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...