Mus truskawkowy pod czekoladową pierzynką

19 marca 2011,
dodał: moris
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1. 0,5 kg mrożonych truskawek pachnących słońcem

2. jeden banan

3. łyżka miodu

4. o,5 tabliczki gorzkiej czekolady

Lekko romrożone truskawki zmiksować w blenderze, dodać obranego banana i ponownie zmiksować. Mus dosłodzić łyżką pysznego miodu.

Tak przygotowany mus przełożyć do 4 szklanych naczyń.

Czekoladę rozpuścić na parze i polać nią przygotowany mus.

Udekorować listkiem mięty.

A teraz nie pozostaje nic innego jak zajadać się mroźno – gorącym musem truskawkowym przypominającym o zbliżającym się lecie.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....