Mus jabłkowy z cynamonem

2 listopada 2012,
dodał: mikusia89
Artykuł zewnętrzny

składniki:
– 1 kg jabłek, obranych , startych na grubych oczkach
– 20 dkg cukru
– łyżeczka mielonego cynamonu
– łyżeczka cukru waniliowego
Starte jabłka wkładamy do garnka , dolewamy szklankę wody ; rozgotowujemy , co jakiś czas mieszając ; dodać cukier, cukier waniliowy i cynamon, wymieszać i zagotować ; gorący mus wlać do słoików, mocno zakręcić i pasteryzować prze ok 30 minut w temp. 90-100 stopni. Idealnie nadaje się do naleśników, ciast , oraz innych słodkich przysmaków :

file1351837230



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...