Mus jabłkowy z cynamonem

2 listopada 2012, dodał: mikusia89
Artykuł zewnętrzny

składniki:
– 1 kg jabłek, obranych , startych na grubych oczkach
– 20 dkg cukru
– łyżeczka mielonego cynamonu
– łyżeczka cukru waniliowego
Starte jabłka wkładamy do garnka , dolewamy szklankę wody ; rozgotowujemy , co jakiś czas mieszając ; dodać cukier, cukier waniliowy i cynamon, wymieszać i zagotować ; gorący mus wlać do słoików, mocno zakręcić i pasteryzować prze ok 30 minut w temp. 90-100 stopni. Idealnie nadaje się do naleśników, ciast , oraz innych słodkich przysmaków :

file1351837230



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...