Mus jabłkowy z cynamonem

2 listopada 2012,
dodał: mikusia89
Artykuł zewnętrzny

składniki:
– 1 kg jabłek, obranych , startych na grubych oczkach
– 20 dkg cukru
– łyżeczka mielonego cynamonu
– łyżeczka cukru waniliowego
Starte jabłka wkładamy do garnka , dolewamy szklankę wody ; rozgotowujemy , co jakiś czas mieszając ; dodać cukier, cukier waniliowy i cynamon, wymieszać i zagotować ; gorący mus wlać do słoików, mocno zakręcić i pasteryzować prze ok 30 minut w temp. 90-100 stopni. Idealnie nadaje się do naleśników, ciast , oraz innych słodkich przysmaków :

file1351837230



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...