Mus gruszkowy

25 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg słodkich gruszek
sok z połowy cytryny
3 łyżeczki żelatyny

Żelatynę zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, odstawić żeby spęczniała. Gruszki obrać i usunąć gniazda nasienne. Za pomocą malaksera (blendera) zmiksować je na gładką masę, dodać sok z cytryny i dalej miksować. Dodać przygotowaną wcześniej żelatynę (powinna być lekko płynna) i miksować jeszcze minutę. Gotowy mus przełożyć do pucharków, odstawić do lodówki do stęgnięcia (2-3 godziny). Można dowolnie udekorowac. Gotowy deser ma konsystencję lekkiej pianki.

file1269536351



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...