Murzynek z truskawkami

6 listopada 2009,
dodał: Antalis
Artykuł zewnętrzny

Składniki
1 kostka margaryny
2 szklanki mąki
3-4 jaja
0,5 szklanki wody
2 szklanki cukru
4 łyżeczki ciemnego kakao
2 łyzeczki proszku do pieczenia
aromat rumowy
truskawki
polewa czekoladowa

Margaryne, wode, cukier, kakao musimy zagotowac w garnku po czym wystudzic – z tej masy mozemy troche odlac i wykorzystamy te polewe na koncu. Zoltka oddzielic od bialek i dodac do zimnej masy wraz z maką ,proszkiem do pieczenia i aromatem – wszystko zmiksowac. Z bialek ubiajmy sztywna piane i delikatnie łaczymy ja z ciastem.Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i obtaczamy w mace ( zapobiegnie to opadnieciu owocow ). Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta – gdzies w polowie ukladamy truskawki i zalewamy reszta masy.Pieczemy ok 25 minut ( sprawdzamy gotowosc patyczkiem ) w 180 stopniach.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....