Murzynek z truskawkami

6 listopada 2009, dodał: Antalis
Artykuł zewnętrzny

Składniki
1 kostka margaryny
2 szklanki mąki
3-4 jaja
0,5 szklanki wody
2 szklanki cukru
4 łyżeczki ciemnego kakao
2 łyzeczki proszku do pieczenia
aromat rumowy
truskawki
polewa czekoladowa

Margaryne, wode, cukier, kakao musimy zagotowac w garnku po czym wystudzic – z tej masy mozemy troche odlac i wykorzystamy te polewe na koncu. Zoltka oddzielic od bialek i dodac do zimnej masy wraz z maką ,proszkiem do pieczenia i aromatem – wszystko zmiksowac. Z bialek ubiajmy sztywna piane i delikatnie łaczymy ja z ciastem.Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i obtaczamy w mace ( zapobiegnie to opadnieciu owocow ). Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta – gdzies w polowie ukladamy truskawki i zalewamy reszta masy.Pieczemy ok 25 minut ( sprawdzamy gotowosc patyczkiem ) w 180 stopniach.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz