Murzynek z truskawkami

6 listopada 2009, dodał: Antalis
Artykuł zewnętrzny

Składniki
1 kostka margaryny
2 szklanki mąki
3-4 jaja
0,5 szklanki wody
2 szklanki cukru
4 łyżeczki ciemnego kakao
2 łyzeczki proszku do pieczenia
aromat rumowy
truskawki
polewa czekoladowa

Margaryne, wode, cukier, kakao musimy zagotowac w garnku po czym wystudzic – z tej masy mozemy troche odlac i wykorzystamy te polewe na koncu. Zoltka oddzielic od bialek i dodac do zimnej masy wraz z maką ,proszkiem do pieczenia i aromatem – wszystko zmiksowac. Z bialek ubiajmy sztywna piane i delikatnie łaczymy ja z ciastem.Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i obtaczamy w mace ( zapobiegnie to opadnieciu owocow ). Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta – gdzies w polowie ukladamy truskawki i zalewamy reszta masy.Pieczemy ok 25 minut ( sprawdzamy gotowosc patyczkiem ) w 180 stopniach.



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...