Murzynek z truskawkami

6 listopada 2009, dodał: Antalis
Artykuł zewnętrzny

Składniki
1 kostka margaryny
2 szklanki mąki
3-4 jaja
0,5 szklanki wody
2 szklanki cukru
4 łyżeczki ciemnego kakao
2 łyzeczki proszku do pieczenia
aromat rumowy
truskawki
polewa czekoladowa

Margaryne, wode, cukier, kakao musimy zagotowac w garnku po czym wystudzic – z tej masy mozemy troche odlac i wykorzystamy te polewe na koncu. Zoltka oddzielic od bialek i dodac do zimnej masy wraz z maką ,proszkiem do pieczenia i aromatem – wszystko zmiksowac. Z bialek ubiajmy sztywna piane i delikatnie łaczymy ja z ciastem.Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i obtaczamy w mace ( zapobiegnie to opadnieciu owocow ). Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta – gdzies w polowie ukladamy truskawki i zalewamy reszta masy.Pieczemy ok 25 minut ( sprawdzamy gotowosc patyczkiem ) w 180 stopniach.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...