Murzynek z jabłkami

19 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Galaretkę przygotowujemy według przepisu. 3 białka ubijamy na pianę.
6 jabłek kroimy w kostkę i posypujemy cukrem.
Dodajemy szkl. mąki tortowej i krupczatki, 1 szkl. cukru pudru, 3/4 miękkiej margaryny, łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, łyżeczka sody i cynamonu.
Dobrze wymieszane ciasto wlewamy na formę i pieczemy 40 minut w temp. 170″C.
Budyń waniliowy robimy według przepisu, dodajemy pół szkl, cukru pudru
i 2 łyżki masła. Zimny ucieramy z margaryną wkrajamy galaretkę, dodajemy bakalie. Masę wykładamy na ciasto, posypujemy kakao.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...