Murzynek z jabłkami

19 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Galaretkę przygotowujemy według przepisu. 3 białka ubijamy na pianę.
6 jabłek kroimy w kostkę i posypujemy cukrem.
Dodajemy szkl. mąki tortowej i krupczatki, 1 szkl. cukru pudru, 3/4 miękkiej margaryny, łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, łyżeczka sody i cynamonu.
Dobrze wymieszane ciasto wlewamy na formę i pieczemy 40 minut w temp. 170″C.
Budyń waniliowy robimy według przepisu, dodajemy pół szkl, cukru pudru
i 2 łyżki masła. Zimny ucieramy z margaryną wkrajamy galaretkę, dodajemy bakalie. Masę wykładamy na ciasto, posypujemy kakao.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.