Murzynek z białą czekoladą

16 lutego 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

1 1/2 kostki margaryny, 1 szklanka cukru, 2/3 szklanki mleka i 5 łyżek kakao ciemnego, zagotować przez 10 minut i ciągle mieszać. Do masy dodać 6 żółtek , 3 szklanki mąki, dobrze wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie mieszać. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gotowe jeszcze ciepłe ciasto przepołowić na 2 części za pomocą nitki, delikatnie przełożyć na bok. Ugotować budyń waniliowy tylko z mniejszą ilością mleka niż na opakowaniu. Jak budyń ostygnie utrzeć go z pół kostki margaryny, przełożyć nim ciasto. Na górną warstwę ciasta rozpuścić białą polewę lub wykorzystać gotową ze sklepu i polać nim ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi

file1266319698



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....