Murzynek z białą czekoladą

16 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

1 1/2 kostki margaryny, 1 szklanka cukru, 2/3 szklanki mleka i 5 łyżek kakao ciemnego, zagotować przez 10 minut i ciągle mieszać. Do masy dodać 6 żółtek , 3 szklanki mąki, dobrze wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie mieszać. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gotowe jeszcze ciepłe ciasto przepołowić na 2 części za pomocą nitki, delikatnie przełożyć na bok. Ugotować budyń waniliowy tylko z mniejszą ilością mleka niż na opakowaniu. Jak budyń ostygnie utrzeć go z pół kostki margaryny, przełożyć nim ciasto. Na górną warstwę ciasta rozpuścić białą polewę lub wykorzystać gotową ze sklepu i polać nim ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi

file1266319698



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wczesne truskawki niezdrowe?
Wiadomo, że aby szybko urosły w tunelu foliowym czy szklarni, są faszerowane chemią...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Co to za opłaty, 200-300 zł za kilkanaście dni wczasów? Często nie jeżdżą...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...
W jakiej pozycji spać?
Ja śpię na plecach na wznak, bo mi tak wygodnie;)