Murzynek z białą czekoladą
Artykuł zewnętrzny
1 1/2 kostki margaryny, 1 szklanka cukru, 2/3 szklanki mleka i 5 łyżek kakao ciemnego, zagotować przez 10 minut i ciągle mieszać. Do masy dodać 6 żółtek , 3 szklanki mąki, dobrze wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie mieszać. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gotowe jeszcze ciepłe ciasto przepołowić na 2 części za pomocą nitki, delikatnie przełożyć na bok. Ugotować budyń waniliowy tylko z mniejszą ilością mleka niż na opakowaniu. Jak budyń ostygnie utrzeć go z pół kostki margaryny, przełożyć nim ciasto. Na górną warstwę ciasta rozpuścić białą polewę lub wykorzystać gotową ze sklepu i polać nim ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi