Mulah z baraniny
Artykuł zewnętrzny
składniki
- 1/2 kg baraniny ( ewentualnie cielęcina )
- 3 cebule
- 2-3 marchewki
- puszka pomidorów bez skórki
- fasolka szparagowa
- cukinia
- 4-5 ziemniaków
- czosnek
( dla leniuszków – może byc paczka mrożonej mieszanki warzywnej )
papryka ostra , cynamon ,pieprz i sól
mięso kroimy w kostkę , przesmarzamy , wrzucamy posiekaną cebulę , podsmarzamy , podlewamy wodą i dusimy resztę warzyw kroimy i gdy mięso zmięknie wrzucamy do garnka.
Podduszamy jeszcze pare minutek ale tak by nie rozgotowac wszystkiego ;)
dodajemy przyprawy do smaku. Ostra paryczka i cynamon nadają potrawie charakterystyczny smak i piękny – smakowity zapach.
Danie proste i pyszne.
Warzywa możemy komponować dowolnie.
GORĄCO polecam ;)