Mulah z baraniny

15 marca 2011,
dodał: martul
Artykuł zewnętrzny

składniki

  • 1/2 kg baraniny ( ewentualnie cielęcina )
  • 3 cebule
  • 2-3 marchewki
  • puszka pomidorów bez skórki
  • fasolka szparagowa
  • cukinia
  • 4-5 ziemniaków
  • czosnek

( dla leniuszków – może byc paczka mrożonej mieszanki warzywnej )
papryka ostra , cynamon ,pieprz i sól

mięso kroimy w kostkę , przesmarzamy , wrzucamy posiekaną cebulę , podsmarzamy , podlewamy wodą i dusimy resztę warzyw kroimy i gdy mięso zmięknie wrzucamy do garnka.
Podduszamy jeszcze pare minutek ale tak by nie rozgotowac wszystkiego ;)
dodajemy przyprawy do smaku. Ostra paryczka i cynamon nadają potrawie charakterystyczny smak i piękny – smakowity zapach.
Danie proste i pyszne.
Warzywa możemy komponować dowolnie.
GORĄCO polecam ;)



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.