Mufinki dwukolorowe
Artykuł zewnętrzny
Składniki suche
28 dkg mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
12 dkg cukru
1,5 łyżki proszku z chleba świętojańskiego lub kakao
składniki mokre
2 jajka
250 ml mleka
6 łyżek oleju
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
W jednej misce wymieszać skladniki suche [oprócz proszku z chleba świętojańskiego]. W drugiej misce wynieszać składniki mokre.Połączyć razem, wymieszać tylko do połączenia składników.Podzielić na 2 części, do jednaj dodać proszek z chleba świętojańskiego i wymieszać.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać na zmianę – po łyżeczce ciemnego i jasnego ciasta.Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce.Dowolnie udekorować.