Muffiny orzechowe ze Snickersami

14 listopada 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 250 g mąki pszennej, 1i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 6 łyżek masła orzechowego, 5  łyżek cukru pudru, jajko, 60 g margaryny, 175 ml mleka, 3 Snickersy (65g każdy).

Mąkę, cukier, proszek i szczyptę soli zmieszać z  masłem orzechowym, zagnieść kruszonkę. Margarynę stopić, przestudzić, zmieszać z  mlekiem i rozkłóconym jajkiem. Wszystko połączyć, na koniec dodać drobno pokrojone batony. Masą napełnić foremki na muffinki. Piec ok. 20-25 min w temp. 200st.

Muffinki są mocno nasączone orzechowym smakiem, świetne na każdą okazję.

file1352917418



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...