Muffiny orzechowe ze Snickersami

14 listopada 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 250 g mąki pszennej, 1i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 6 łyżek masła orzechowego, 5  łyżek cukru pudru, jajko, 60 g margaryny, 175 ml mleka, 3 Snickersy (65g każdy).

Mąkę, cukier, proszek i szczyptę soli zmieszać z  masłem orzechowym, zagnieść kruszonkę. Margarynę stopić, przestudzić, zmieszać z  mlekiem i rozkłóconym jajkiem. Wszystko połączyć, na koniec dodać drobno pokrojone batony. Masą napełnić foremki na muffinki. Piec ok. 20-25 min w temp. 200st.

Muffinki są mocno nasączone orzechowym smakiem, świetne na każdą okazję.

file1352917418



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...