Muffiny orzechowe ze Snickersami

14 listopada 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 250 g mąki pszennej, 1i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 6 łyżek masła orzechowego, 5  łyżek cukru pudru, jajko, 60 g margaryny, 175 ml mleka, 3 Snickersy (65g każdy).

Mąkę, cukier, proszek i szczyptę soli zmieszać z  masłem orzechowym, zagnieść kruszonkę. Margarynę stopić, przestudzić, zmieszać z  mlekiem i rozkłóconym jajkiem. Wszystko połączyć, na koniec dodać drobno pokrojone batony. Masą napełnić foremki na muffinki. Piec ok. 20-25 min w temp. 200st.

Muffinki są mocno nasączone orzechowym smakiem, świetne na każdą okazję.

file1352917418



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....