Muffiny z mango i lnem

26 października 2012,
dodał: Kuanan
Artykuł zewnętrzny

Do wykonania tych muffinek potrzeba:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki,
  • 1 łyżeczka szklanki muszkatołowej,
  • 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego,
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki sody,
  • szczypta soli,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1 i 3/4 szklanki przecieru z mango,
  • 6 łyżek wody,
  • 6 łyżek oleju.

Wykonanie ciasta:
Będą potrzebne dwie miski, w jednej mieszamy wszystkie składniki suche, tj.:
mąka, proszek do pieczenia, sól, soda, mąka, siemię lniane, gałka muszkatołowa. Natomiast w drugiej misce mieszamy wszystkie mokre składniki, tj.: cukier w wodą (aż się rozpuści), następnie dodajemy przecier mango i olej. Płynne składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami, i wszystko mieszamy ze sobą za pomocą łyżki.
Tak uzyskane ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek na muffiny, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez 25-30 minut.

file1351277578



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.