Muffiny z brzoskwiniami i serkiem ricotta

26 października 2012, dodał: Kuanan
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 125 gram serka ricotta,
  • 2 i 1/2 szklanki mąki tortowej,
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki sody,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 2 jajka,
  • niepełna szklanka cukru,
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę brzoskwiń (mogą być również z puszki).

Wykonanie:
Wszystkie suche składniki, tj: mąka, sól, proszek do pieczenia, soda. Natomiast w drugiej misce łączymy składniki: cukier, serek, olej, jajka. Do masy z serkiem dodajemy suche składniki i mieszamy krótko, aż do połączenia, a następnie dodajemy brzoskwinie. Tak przygotowaną masę mieszamy jeszcze raz- delikatnie.

Muffiny wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, i pieczemy przez 25-30 minut, lub do suchego patyczka.

Smacznego!

file1351279099



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz