Muffinki z granolą czekoladową i batonem snickers

7 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej GDAŃSKIE MŁYNY
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 5 batonów Snickers
  • granola czekoladowa SANTE
  • 2 jajka
  • 1 szklanka jogurtu Polskiego naturalnego MLEKOVITA
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier mieszamy razem. Następnie dodać granolę czekoladową oraz posiekane batony. W drugiej misce wbić jajka, dodać jogurt oraz olej. Dokładnie wymieszać i wlać do miski z mąką, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Dokładnie wszystko ze sobą wymieszać. Wyłożyć ciasto do papilotek. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 25 minut w 180°C.
Smacznego!