Muffinki z granolą czekoladową i batonem snickers
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 2,5 szklanki mąki pszennej GDAŃSKIE MŁYNY
- 1/2 szklanki cukru
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 5 batonów Snickers
- granola czekoladowa SANTE
- 2 jajka
- 1 szklanka jogurtu Polskiego naturalnego MLEKOVITA
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier mieszamy razem. Następnie dodać granolę czekoladową oraz posiekane batony. W drugiej misce wbić jajka, dodać jogurt oraz olej. Dokładnie wymieszać i wlać do miski z mąką, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Dokładnie wszystko ze sobą wymieszać. Wyłożyć ciasto do papilotek. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 25 minut w 180°C.
Smacznego!