Muffinki otrębowe
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 50g mąki
- 30g otręby pszenne
- 100mln mleko
- 10g wiórki kokosowe
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cukru
- 30g czekolady gorzkiej
- 30g jogurt grecki1. Odbieramy białko od żółtka.
2. Białko ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy na bok.
3. Reszte skłądników + żółtko mieszamy razem. Proszę pamiętać, że czekoladę należy zetrzeć na tarce.
4. Stopniowo dodajemy ubite białko do naszej masy delikatnie mieszając.
5. Otrzymane surowo ciasto nakładamy w foremki do połowy wysokości.
6. w stawiamy do piekarnika na jakieś 35 minut w temperaturę 180st. Uwaga. Użyłam takich gumowych foremek, nie miałam problemów z wyciąganiem. Nie wiem jak będzie to wyglądało na innych formach.