Muffinki mocno cytrynowe
Artykuł zewnętrzny
50 g margaryny
4 jajka
1,5 szklanki mąki
niepełna szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek gęstej śmietany
4 łyżki soku z cytryny
skórka otarta z 3 cytryn
pół szklanki cukru pudru+ sok z połówki cytryny na lukier+ łyżeczka cukru waniliowego Kotanyi
Margarynę rozpuścić i ostudzić.W misce wymieszać mąkę,cukier i proszek do pieczenia,dodać roztrzepane jajka.Dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy.W drugiej misce wymieszać rozpuszczoną margarynę,śmietanę oraz sok i skórkę z cytryny.Obie masy połączyć i przełożyć do foremki.Piec na 175 C ok 20-30 minut,do suchego patyczka.Cukier puder i waniliowy wymieszać dokładnie z sokiem z cytryny i polać wystudzone muffinki , udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową.