Muffinki mocno cytrynowe

23 listopada 2012, dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

50 g margaryny

4 jajka

1,5 szklanki mąki

niepełna szklanka cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

5 łyżek gęstej śmietany

4 łyżki soku z cytryny

skórka otarta z 3 cytryn

pół szklanki cukru pudru+ sok z połówki cytryny na lukier+ łyżeczka cukru waniliowego Kotanyi

Margarynę rozpuścić i ostudzić.W misce wymieszać mąkę,cukier i proszek do pieczenia,dodać roztrzepane jajka.Dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy.W drugiej misce wymieszać rozpuszczoną margarynę,śmietanę oraz sok i skórkę z cytryny.Obie masy połączyć i przełożyć do foremki.Piec na 175 C ok 20-30 minut,do suchego patyczka.Cukier puder  i waniliowy wymieszać dokładnie z sokiem z cytryny i polać wystudzone muffinki , udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową.

file1353688527



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz