Muffinki mocno cytrynowe

23 listopada 2012, dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

50 g margaryny

4 jajka

1,5 szklanki mąki

niepełna szklanka cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

5 łyżek gęstej śmietany

4 łyżki soku z cytryny

skórka otarta z 3 cytryn

pół szklanki cukru pudru+ sok z połówki cytryny na lukier+ łyżeczka cukru waniliowego Kotanyi

Margarynę rozpuścić i ostudzić.W misce wymieszać mąkę,cukier i proszek do pieczenia,dodać roztrzepane jajka.Dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy.W drugiej misce wymieszać rozpuszczoną margarynę,śmietanę oraz sok i skórkę z cytryny.Obie masy połączyć i przełożyć do foremki.Piec na 175 C ok 20-30 minut,do suchego patyczka.Cukier puder  i waniliowy wymieszać dokładnie z sokiem z cytryny i polać wystudzone muffinki , udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową.

file1353688527



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...