Muffinki serniczkowe o smaku cappuccino

12 listopada 2012, dodał: Barbelle
Artykuł zewnętrzny

składniki:

80 g herbatników digestive, 500 g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego, 2 jajka, pół szklanki śmietany kremówki, 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 2/3 szklanki cukru brązowego, 1/4 szklanki cukru pudru, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki likieru Bayleys (lub innego, np. kawowego).

Do dekoracji: 300 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, kakao.

Ciasteczka kruszymy na drobny pył i wysypujemy nimi dna papilotek. Śmietanę podgrzewamy w małym rondelku i dodajemy kawę – mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. W misce mieszamy ser, oba cukry, mąkę, likier, jaja i śmietanę z kawą. Miksujemy na gładką masę. Nakładamy do 4/5 wysokości foremek. Pieczemy w temperaturze 170 st. przez około 30-35 minut. Studzimy w piekarniku. Następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy kakao.

Smacznego!

file1352579397



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...