Muffinki miętowe z czekoladą

18 października 2012, dodał: LogoEwa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 280g mąki pszennej

– 1 płaska łyżka proszku do pieczenia

– szczypta soli

– 80g cukru

– 150g posiekanej czekolady gorzkiej lub mlecznej (dodałam pół na pół)

– 2 jajka

– 250 ml mleka

– 6 łyżek oleju

– 2 łyżeczki kropli miętowych, np. Herbapolu

Przygotowanie:

W 1 naczyniu mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól. Dodajemy cukier i czekoladę. Mieszamy.

W 2 naczyniu roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, olej, krople miętowe. Mieszamy.

Składniki suche dodajemy do mokrych, mieszamy tylko do połączenia składników.

Napełniamy papilotki do około 3/4 wysokości, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Smacznego!

źródło inspiracji: www.mojewypieki.com



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...