Muffinki miętowe z czekoladą
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
– 280g mąki pszennej
– 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
– szczypta soli
– 80g cukru
– 150g posiekanej czekolady gorzkiej lub mlecznej (dodałam pół na pół)
– 2 jajka
– 250 ml mleka
– 6 łyżek oleju
– 2 łyżeczki kropli miętowych, np. Herbapolu
Przygotowanie:
W 1 naczyniu mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól. Dodajemy cukier i czekoladę. Mieszamy.
W 2 naczyniu roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, olej, krople miętowe. Mieszamy.
Składniki suche dodajemy do mokrych, mieszamy tylko do połączenia składników.
Napełniamy papilotki do około 3/4 wysokości, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
Smacznego!
źródło inspiracji: www.mojewypieki.com