Muffinki miętowe z czekoladą

18 października 2012, dodał: LogoEwa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 280g mąki pszennej

– 1 płaska łyżka proszku do pieczenia

– szczypta soli

– 80g cukru

– 150g posiekanej czekolady gorzkiej lub mlecznej (dodałam pół na pół)

– 2 jajka

– 250 ml mleka

– 6 łyżek oleju

– 2 łyżeczki kropli miętowych, np. Herbapolu

Przygotowanie:

W 1 naczyniu mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól. Dodajemy cukier i czekoladę. Mieszamy.

W 2 naczyniu roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, olej, krople miętowe. Mieszamy.

Składniki suche dodajemy do mokrych, mieszamy tylko do połączenia składników.

Napełniamy papilotki do około 3/4 wysokości, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Smacznego!

źródło inspiracji: www.mojewypieki.com



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...