Moskol

30 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

1 kg ziemniaków, 1 łyżka soli lub przyprawy Kucharek Smak zimy, 1 szklanka  maślanki lub kwaśnego mleka, ½ kg mąki, sól

Ziemniaki obrać, opłukać ugotować i zemleć lub dobrze utłuc. Dodać maślankę lub kwaśne mleko, przyprawę lub sól oraz mąkę. Wyrobić ciasto na stolnicy, rozwałkować, formować owalne placki grubości 1cm. Piec na blasze w kuchni opalanej drewnem. Podawać z boczkiem, masłem albo bryndzą.

Obecnie moskala pieką gospodynie w piekarniku, w brytfannie wysmarowanej tłuszczem, a następnie kroją na porcje.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...