Morszczuk ze słonecznikiem

3 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Warto czasem zwykłej potrawie rybnej dodać atrakcyjności. Ja dodałam do niej pestki słonecznika dzięki, którym zyskała na smaku i wyglądzie:) Czas przygotowania to 30 min.

Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy:

2 filety z morszczuka

1 jajko

5 łyżek pestek słonecznika

3 łyżki kwaśnej 18% śmietany

łyżeczkę czosnku granulowanego

sól, pieprz i olej do smażenia

A tak się go przyrządza:

Filety myję, osuszam i kroję na pół. Posypuję je pieprzem, solą i obtaczam w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Po czym smażę je na patelni z olejem. Śmietanę mieszam z czosnkiem i odrobiną soli i polewam tym filety. Na rozgrzaną patelnię wsypuję pestki słonecznika i prażę je, po wystudzeniu posypuję nimi rybę. Takie filety można podawać z surówką np. ze słoika:)

Życzę smacznego:)

file1307128715