Morszczuk ze słonecznikiem
Warto czasem zwykłej potrawie rybnej dodać atrakcyjności. Ja dodałam do niej pestki słonecznika dzięki, którym zyskała na smaku i wyglądzie:) Czas przygotowania to 30 min.
Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy:
2 filety z morszczuka
1 jajko
5 łyżek pestek słonecznika
3 łyżki kwaśnej 18% śmietany
łyżeczkę czosnku granulowanego
sól, pieprz i olej do smażenia
A tak się go przyrządza:
Filety myję, osuszam i kroję na pół. Posypuję je pieprzem, solą i obtaczam w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Po czym smażę je na patelni z olejem. Śmietanę mieszam z czosnkiem i odrobiną soli i polewam tym filety. Na rozgrzaną patelnię wsypuję pestki słonecznika i prażę je, po wystudzeniu posypuję nimi rybę. Takie filety można podawać z surówką np. ze słoika:)
Życzę smacznego:)