Morszczuk ze słonecznikiem

3 czerwca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Warto czasem zwykłej potrawie rybnej dodać atrakcyjności. Ja dodałam do niej pestki słonecznika dzięki, którym zyskała na smaku i wyglądzie:) Czas przygotowania to 30 min.

Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy:

2 filety z morszczuka

1 jajko

5 łyżek pestek słonecznika

3 łyżki kwaśnej 18% śmietany

łyżeczkę czosnku granulowanego

sól, pieprz i olej do smażenia

A tak się go przyrządza:

Filety myję, osuszam i kroję na pół. Posypuję je pieprzem, solą i obtaczam w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Po czym smażę je na patelni z olejem. Śmietanę mieszam z czosnkiem i odrobiną soli i polewam tym filety. Na rozgrzaną patelnię wsypuję pestki słonecznika i prażę je, po wystudzeniu posypuję nimi rybę. Takie filety można podawać z surówką np. ze słoika:)

Życzę smacznego:)

file1307128715



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...