Morski Raj Mój :)

9 lutego 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • małże około 75 gram bez muszli
  • łosoś filet około 150 gram
  • białe wino wytrawne ( 150 ml )
  • świeża kolendra
  • gęsta śmietana
  • mąka
  • 150 ml wody
  • 1/2 bulionetki
  • pieprz czarny mielony
  • szparagi zielone około 150 gram
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • ew.przyprawa do ryb

Małże smażymy przez chwilę w woku na oliwie z oliwek , następnie dodajemy wodę i pół bulionetki.Po paru minutach dolewamy wino i dodajemy kolendrę świeżo posiekaną.Dusimy przez następne 5 minut , na końcu dodajemy śmietanę i odrobinę mąki do zagęszczenia naszego sosu.W osolonej gotującej się wodzie gotujemy szparagi, a na małej patelni smażymy na oliwie z oliwek fileta z łososia lub grillujemy na elektrycznym grillu.Smacznego :)

file1265727485