Morski Raj Mój :)

9 lutego 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • małże około 75 gram bez muszli
  • łosoś filet około 150 gram
  • białe wino wytrawne ( 150 ml )
  • świeża kolendra
  • gęsta śmietana
  • mąka
  • 150 ml wody
  • 1/2 bulionetki
  • pieprz czarny mielony
  • szparagi zielone około 150 gram
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • ew.przyprawa do ryb

Małże smażymy przez chwilę w woku na oliwie z oliwek , następnie dodajemy wodę i pół bulionetki.Po paru minutach dolewamy wino i dodajemy kolendrę świeżo posiekaną.Dusimy przez następne 5 minut , na końcu dodajemy śmietanę i odrobinę mąki do zagęszczenia naszego sosu.W osolonej gotującej się wodzie gotujemy szparagi, a na małej patelni smażymy na oliwie z oliwek fileta z łososia lub grillujemy na elektrycznym grillu.Smacznego :)

file1265727485



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...