Moje ziemniaczane pieczonki

16 marca 2011, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 10 szt. jednakowej wielkości małych ziemniaków,
  • 10 plasterków wędzonego boczku,/długie plasterki/
  • przyprawa do ziemniaków,
  • sól wg.uznania.

Wykonanie:

Ziemniaki obrać,włożyć do garnka z wodą,lekko osolić i ugotować na pół miękko nie dłużej jak 15 minut.Odcedzić i ostudzić.

Ziemniaki oprószyć przyprawą i każdy zawinąć w plasterek boczku,włożyć do naczynia żaroodpornego lub blaszki i piec w piekarniku o temp. 180 stopni do momentu zarumienienia boczku.

Ziemniaki najbardziej smakują z dipem z serka czosnkowego, wyciśniętego czosnku – 2 ząbki i ogórka zielonego startego na tarce jarzynowej wszystko mieszamy i polewamy pieczonki.

Smacznego!

file1300295861



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...