Moje ziemniaczane pieczonki

16 marca 2011, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 10 szt. jednakowej wielkości małych ziemniaków,
  • 10 plasterków wędzonego boczku,/długie plasterki/
  • przyprawa do ziemniaków,
  • sól wg.uznania.

Wykonanie:

Ziemniaki obrać,włożyć do garnka z wodą,lekko osolić i ugotować na pół miękko nie dłużej jak 15 minut.Odcedzić i ostudzić.

Ziemniaki oprószyć przyprawą i każdy zawinąć w plasterek boczku,włożyć do naczynia żaroodpornego lub blaszki i piec w piekarniku o temp. 180 stopni do momentu zarumienienia boczku.

Ziemniaki najbardziej smakują z dipem z serka czosnkowego, wyciśniętego czosnku – 2 ząbki i ogórka zielonego startego na tarce jarzynowej wszystko mieszamy i polewamy pieczonki.

Smacznego!

file1300295861



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...