Moje Pieczarki

25 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 jajko
2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
150 g masła lub margaryny
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
4 czubate łyżki cukru pudru
kilka kropli aromatu śmietankowego
kakao
pusta , sucha butelka po wodzie mineralnej

Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i aromatem śmietankowym, wbić jajko i dalej ucierać na pulchną ,  masę. Obydwie mąki razem z sodą , dodać do masy , dobrze wymieszać. Nabierać łyżką ciasto , formować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyścielonej pergaminem. Do małej miseczki wsypać kakao. Końcówkę butelki maczać w kakao i delikatnie wciskać w kulki z ciasta. Piec ok. 15 minut w temp. 180 stopni C.

file1264433378



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...