Moje Pieczarki

25 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 jajko
2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
150 g masła lub margaryny
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
4 czubate łyżki cukru pudru
kilka kropli aromatu śmietankowego
kakao
pusta , sucha butelka po wodzie mineralnej

Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i aromatem śmietankowym, wbić jajko i dalej ucierać na pulchną ,  masę. Obydwie mąki razem z sodą , dodać do masy , dobrze wymieszać. Nabierać łyżką ciasto , formować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyścielonej pergaminem. Do małej miseczki wsypać kakao. Końcówkę butelki maczać w kakao i delikatnie wciskać w kulki z ciasta. Piec ok. 15 minut w temp. 180 stopni C.

file1264433378



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...