Moje Pieczarki

25 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 jajko
2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
150 g masła lub margaryny
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
4 czubate łyżki cukru pudru
kilka kropli aromatu śmietankowego
kakao
pusta , sucha butelka po wodzie mineralnej

Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i aromatem śmietankowym, wbić jajko i dalej ucierać na pulchną ,  masę. Obydwie mąki razem z sodą , dodać do masy , dobrze wymieszać. Nabierać łyżką ciasto , formować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyścielonej pergaminem. Do małej miseczki wsypać kakao. Końcówkę butelki maczać w kakao i delikatnie wciskać w kulki z ciasta. Piec ok. 15 minut w temp. 180 stopni C.

file1264433378



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...