Mój szpinakowy romans
Artykuł zewnętrzny
- Na monti naleśniki przepis : podany w moich przepisach naleśniki monti z pikantnym faszem
- szpinak mrożony ( 300 gram )
- serek śmietankowy extra light philadelphia opakowanie
- ząbek czosnku
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
- sos :
- 150 ml sosu pomidorowego np ten z Lidla w kartoniku
- 1/2 białej cebuli
- ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- tarta odtłuszczona mozzarella
Zaczynam od rozmrożenia szpinaku w gotującej się osolonej wodzie , odcedzam i odstawiam na bok.Po wystudzeniu mieszam z wyciśniętym czosnkiem i serkiem.W międzyczasie w małym rondelku podgrzewam oliwę z oliwek i wrzucam na nią posiekany drobniutko czosnek i cebulę , mieszam dokładnie , zmniejszam gaz i dolewam sos pomidorowy , duszę całość około 5 minut.Gotowe naleśniki nadziewam farszem szpinakowym, układam na talerzu , zalewam sosem i posypuję tartą mozzarellą.Zapiekam we wcześniej nagrzanym piekarniku około 3-5 minut i smacznego Kochani :)))