Mój świąteczny serniczek

9 czerwca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ser 1/2 kg (mielony)
  • biszkopty 1 paczka
  • galaretki różne smaki 4 szt
  • truskawki 10 szt
  • banany 2 szt

1 galaretkę przygotować wcześniej i posiekać np. Czerwoną. Ser podzielić na 2 części. 2 galaretki rozpuścić każdą w szklance gotującej wody i wystudzić. Jedną część sera wymieszać z 1 kolorem galaretki a drugą część sera z innym kolorem, tak, żeby się różniły od siebie. Najlepiej tortownicę wstawiać na kilka minut do zamrażarki, wtedy szybko się zsiądzie. Do każdej części sera dodać po trochu posiekanej galaretki. Jak już obie części się zsiądą, przybrać na wierzchu owocami, na boki poukładać biszkopty (wetknąć jak już się lekko zsiada ser. Na końcu zalać galaretką rozpuszczoną w 2 szklankach wody – z przepisu na opakowaniu. Też wstawić do zamrażarki aż się zsiądzie a następnie przenieść w chłodne miejsce. Nie dopuścić, żeby zamarzło

file1276072420