Delikatny jabłecznik na biszkoptach

27 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Biszkopty okrągłe 1 paczka
  • 1 l musu jabłkowego
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 3/4  szkl wody
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1/2 szkl wody
  • 2 łyżki cukru pudru

Na dnie blaszki ułożyć biszkopty. Jabłka podgrzać, wlać rozpuszczoną  galaretkę, wymieszać. Po wystudzeniu wylać na biszkopty, wstawić do lodówki. Następnie ubić śmietanę, dodać cukier puder a na końcu dodać rozpuszczoną i wystudzoną galaretkę. Wylać masę śmietanową na masę z musu jabłkowego. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Na wierzch posypać startą czekoladą

file1293487993



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...