Delikatny jabłecznik na biszkoptach

27 grudnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Biszkopty okrągłe 1 paczka
  • 1 l musu jabłkowego
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 3/4  szkl wody
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1/2 szkl wody
  • 2 łyżki cukru pudru

Na dnie blaszki ułożyć biszkopty. Jabłka podgrzać, wlać rozpuszczoną  galaretkę, wymieszać. Po wystudzeniu wylać na biszkopty, wstawić do lodówki. Następnie ubić śmietanę, dodać cukier puder a na końcu dodać rozpuszczoną i wystudzoną galaretkę. Wylać masę śmietanową na masę z musu jabłkowego. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Na wierzch posypać startą czekoladą

file1293487993



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....