Delikatny jabłecznik na biszkoptach

27 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Biszkopty okrągłe 1 paczka
  • 1 l musu jabłkowego
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 3/4  szkl wody
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1/2 szkl wody
  • 2 łyżki cukru pudru

Na dnie blaszki ułożyć biszkopty. Jabłka podgrzać, wlać rozpuszczoną  galaretkę, wymieszać. Po wystudzeniu wylać na biszkopty, wstawić do lodówki. Następnie ubić śmietanę, dodać cukier puder a na końcu dodać rozpuszczoną i wystudzoną galaretkę. Wylać masę śmietanową na masę z musu jabłkowego. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Na wierzch posypać startą czekoladą

file1293487993



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Korektor tuszujący siwe włosy Mytou…
Ja tego używam tylko w podbramkowych sytuacjach...
Balsam do golenia?
Gilette to jednak taka klasyka dla większości facetów.
Wynajmowanie mieszkania czy kredyt …
Jak się jest nastawionym bardziej na karierę niż przesiadywanie w jednym miejscu to raczej...
Manicure w Poznaniu
Używam zwykłych lakierów, więc zmiana koloru to nie problem, kiedy tylko sobie zamarzę...