Delikatny jabłecznik na biszkoptach

27 grudnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Biszkopty okrągłe 1 paczka
  • 1 l musu jabłkowego
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 3/4  szkl wody
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1/2 szkl wody
  • 2 łyżki cukru pudru

Na dnie blaszki ułożyć biszkopty. Jabłka podgrzać, wlać rozpuszczoną  galaretkę, wymieszać. Po wystudzeniu wylać na biszkopty, wstawić do lodówki. Następnie ubić śmietanę, dodać cukier puder a na końcu dodać rozpuszczoną i wystudzoną galaretkę. Wylać masę śmietanową na masę z musu jabłkowego. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Na wierzch posypać startą czekoladą

file1293487993



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...