Delikatny jabłecznik na biszkoptach

27 grudnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Biszkopty okrągłe 1 paczka
  • 1 l musu jabłkowego
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 3/4  szkl wody
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1/2 szkl wody
  • 2 łyżki cukru pudru

Na dnie blaszki ułożyć biszkopty. Jabłka podgrzać, wlać rozpuszczoną  galaretkę, wymieszać. Po wystudzeniu wylać na biszkopty, wstawić do lodówki. Następnie ubić śmietanę, dodać cukier puder a na końcu dodać rozpuszczoną i wystudzoną galaretkę. Wylać masę śmietanową na masę z musu jabłkowego. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Na wierzch posypać startą czekoladą

file1293487993



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...