Modra kapusta

8 października 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

* mała główka czerwonej kapusty
* 2 cebule
* 100g wędzonki
* winne jabłko
* kminek, przyprawa uniwersalna KUCHAREK
* łyżka mąki, łyżka masła

file1286537051

Przepis:

1. Kapustę poszatkować i gotować ok. 15min. (w kwaśnej wodzie z odrobiną octu)
2. Cebulę podsmażyć na stopionej wędzonce.
3. Połączyć kapustę z cebulą, wędzonką, jabłkiem pokrojonym w słupki i dodać zasmażkę. Przyprawić. Podawać na gorąco.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...