Młoda kapusta z koperkiem lekko zakwaszana

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Młoda kapusta z koperkiem lekko zakwaszana

Jarzynka z młodej kapusty białej obgotowana , duszonej z koperkiem , doprawionej sokiem z cytryny.

Czas : 30 minut

Składniki :

1/8 młodej kapusty
pęczek koperku
½ kostki bulionu drobiowego Knorra
sól
cukier
sok z cytryny
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka masła

Kapustę poszatkować drobno. Zalać wodą .Dodać do niej kostkę bulionową .Gotować 20 minut .Odcedzić . Dodać masło, koper i olej .Dusić 10 minut mieszając. Doprawić do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny. Kapustka powinna być lekko kwaskowa .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...