Młoda kapusta z koperkiem lekko zakwaszana

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Młoda kapusta z koperkiem lekko zakwaszana

Jarzynka z młodej kapusty białej obgotowana , duszonej z koperkiem , doprawionej sokiem z cytryny.

Czas : 30 minut

Składniki :

1/8 młodej kapusty
pęczek koperku
½ kostki bulionu drobiowego Knorra
sól
cukier
sok z cytryny
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka masła

Kapustę poszatkować drobno. Zalać wodą .Dodać do niej kostkę bulionową .Gotować 20 minut .Odcedzić . Dodać masło, koper i olej .Dusić 10 minut mieszając. Doprawić do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny. Kapustka powinna być lekko kwaskowa .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz