Młoda kapusta w śmietanie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Młoda kapusta w śmietanie

8 października 2012, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kapusta młoda -50 dag

woda – 2 szkl.

masło – 2 łyżki

śmietana – 1/2 szklanki

cebula – 1 szt

mąka – 2 łyżki

sól do smaku

koperek – wg.uznania

Wykonanie:

Taką kapustę robię zawsze na wiosnę gdy w sprzedaży pojawia się po zimie, młoda, delikatna kapusta.

Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i dusimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kapusty. Do garnka wkładamy masło, solimy i dusimy do momentu wyparowania wody.

Gdy kapusta będzie miękka śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do potrawy – zagotowujemy. Jeżeli trzeba dosalamy. Po ugotowaniu kapustę możemy posypać świeżym koperkiem.

Smacznego!

file1349520377



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...