Młoda kapusta w śmietanie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Młoda kapusta w śmietanie

8 października 2012, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kapusta młoda -50 dag

woda – 2 szkl.

masło – 2 łyżki

śmietana – 1/2 szklanki

cebula – 1 szt

mąka – 2 łyżki

sól do smaku

koperek – wg.uznania

Wykonanie:

Taką kapustę robię zawsze na wiosnę gdy w sprzedaży pojawia się po zimie, młoda, delikatna kapusta.

Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i dusimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kapusty. Do garnka wkładamy masło, solimy i dusimy do momentu wyparowania wody.

Gdy kapusta będzie miękka śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do potrawy – zagotowujemy. Jeżeli trzeba dosalamy. Po ugotowaniu kapustę możemy posypać świeżym koperkiem.

Smacznego!

file1349520377



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Rzadko takie sytuacje występują, mnie nigdy nic się nie zdarzyło...
Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...