Mleczny koktajl

13 stycznia 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 puszka skondensowanego mleka niesłodzonego
  • 1/2 szkl.mleka 3,2 proc.
  • /2 szkl.zalewy z brzoskwiń w puszce lub 4 łyżki syropu brzoskwiniowego wysokosłodzonego
  • 5 dag migdałów w płatkach
  • kilka listków melisy
  • cukier puder

Mleko zagotować, dodać płatki migdałów, wymieszać, gotować 3 minuty na małym ogniu. Dobrze schłodzone mleko mleko skondensowane wymieszać z syropem brzoskwiniowym. Ubijać mikserem na najwyższych obrotach do czasu, aż powstanie puszysta piana. Mleczną pianę delikatnie połączyć z mlekiem i płatkami migdałowymi, schłodzić. Koktajl rozlać do pucharków lub małych szklaneczek. Jeśli jest za mało słodki można oprószyć go cukrem pudrem. Przybrać listkami melisy.

fot. redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz