Mleczne babeczki

20 października 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:

20 dag margaryny,

4 żółtka,

3 szkl. mąki pszennej,

10 dag cukru.

Składniki zagnieść, wylepić natłuszczone foremki do babeczek. Piec ok. 15 min w temp. 200st. lekko przestudzić i wyjąć babeczki z foremek.

Krem: 300 ml śmietanki kremówki, 3/4 szkl. mleka w proszku, 5 dag wiórków kokosowych, 3 łyżki cukru pudru, 100 białej czekolady, śmietan-fix.

Śmietankę ubić z pudrem, dodać śmietan-fix. Dodać mleko oraz wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, przestudzić, dodać do masy. Krem schładzać ok. pół godz w lodówce, następnie masą napełnić babeczki. Udekorować:)

Słodki drobiazg:)


file1319118593



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz