Mizeria z truskawkami

13 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Mizeria z truskawkami i serem pleśniowym

Składniki:
1 szklanka truskawek, 1 ogórek, kilka gałązek cytryny, mięta, sok z cytryny lub mięty, pieprz czarny, biały lub zielony, sól do smaku, 3-4 łyżki śmietany, 150 g sera pleśniowego, kilka listków sałaty.

Przygotowanie:
Truskawki umyć, ogórki pokroić w plasterki, a truskawki w plastry. Miętę umyć, wysuszyć i drobno posiekać. Pieprz grubo pokruszyć w moździerzu. W małym garnku, najlepiej z powłoką antyadhezyjną, wymieszać śmietanę i rozdrobniony ser, podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, do momentu stopienia sera. W misce ułożyć kilka listków sałaty, wymieszać ogórek i truskawki. Polać sosem, posypać pieprzem i dodać kilka kawałków sera. Ozdobić posiekaną miętą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz