Mizeria na ostro

18 lipca 2012,
dodał: MonikaMariolka
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 5 ogórków
– szczypta soli
– trochę kolorowego pieprzu
– śmietana kwaśna 12%
– kefir
– 2 łyżki octu
– trochę cukru

Ogórki myję, obieram i kroję na plasterki (ja użyłam do tego robota kuchennego), zasypuje szczyptą soli i odstawiam na chwilkę. W osobnej misce robię zalewę. Mieszam pół kubka śmietany z kefirem, dodaję dwie łyżki octu, cukier i pieprz kolorowy. Mieszam, gdy smak mi odpowiada to nic więcej nie dodaję. Dodaję do ogórków i odstawiam żeby smaki się przejadły.

file1342615161



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....