Mizeria na ostro

18 lipca 2012,
dodał: MonikaMariolka
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 5 ogórków
– szczypta soli
– trochę kolorowego pieprzu
– śmietana kwaśna 12%
– kefir
– 2 łyżki octu
– trochę cukru

Ogórki myję, obieram i kroję na plasterki (ja użyłam do tego robota kuchennego), zasypuje szczyptą soli i odstawiam na chwilkę. W osobnej misce robię zalewę. Mieszam pół kubka śmietany z kefirem, dodaję dwie łyżki octu, cukier i pieprz kolorowy. Mieszam, gdy smak mi odpowiada to nic więcej nie dodaję. Dodaję do ogórków i odstawiam żeby smaki się przejadły.

file1342615161



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....