Miodownik

31 stycznia 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Ciasto 60 dag margaryny stopić z 2 łyżkami miodu i ostudzone dodać do 500 gram mąki , dodać pół szklanki cukru, 2 łyżki miodu, 2 łyżki mleka i łyżeczkę sody oczyszczonej. Zagnieść jednolite ciasto i podzielić na 2 części. Rozwałkować cienkie placki w kształcie blachy i upiec 2 placki na brązowy kolor w blasze wysmarowanej olejem. Piec około 15 minut w 170 stopniach.Masa orzechowa w garnku rozpuścić 90 gram margaryny z 2 łyżkami miodu i z pół szklanki cukru dodać posiekane 20 dag orzechy włoskie i razem zagotować, mieszajac. Gotową gorącą masę nałożyć na 1 placek. Masa budyniowa w pół szkalnce mleka rozrobić 1,5 łyżki mąki i budyń waniliowy, dodać do gotującego się 1,5 szkalnki mleka z pół szkalnki curku, zagotować i ostudzić. Do utartego masła(kostka) pomału dodać zimny budyń mieszając. Złożenie ciasta: 1 placek ciemny – masa budyniowa- placek ciemny – masa orzechowa.Ciasto podawać na drugi dzień.

file1264956454



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...