Miodownik

31 stycznia 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Ciasto 60 dag margaryny stopić z 2 łyżkami miodu i ostudzone dodać do 500 gram mąki , dodać pół szklanki cukru, 2 łyżki miodu, 2 łyżki mleka i łyżeczkę sody oczyszczonej. Zagnieść jednolite ciasto i podzielić na 2 części. Rozwałkować cienkie placki w kształcie blachy i upiec 2 placki na brązowy kolor w blasze wysmarowanej olejem. Piec około 15 minut w 170 stopniach.Masa orzechowa w garnku rozpuścić 90 gram margaryny z 2 łyżkami miodu i z pół szklanki cukru dodać posiekane 20 dag orzechy włoskie i razem zagotować, mieszajac. Gotową gorącą masę nałożyć na 1 placek. Masa budyniowa w pół szkalnce mleka rozrobić 1,5 łyżki mąki i budyń waniliowy, dodać do gotującego się 1,5 szkalnki mleka z pół szkalnki curku, zagotować i ostudzić. Do utartego masła(kostka) pomału dodać zimny budyń mieszając. Złożenie ciasta: 1 placek ciemny – masa budyniowa- placek ciemny – masa orzechowa.Ciasto podawać na drugi dzień.

file1264956454



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...