Minipizze z bakłażanem i pomidorkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Minipizze z bakłażanem i pomidorkami

10 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

bakłażan
czerwona papryka
pomidorki koktajlowe
5 suszonych pomidorów z zalewy
4 łyżki oliwy
100 gram sera feta
opakowanie podłużnego chlebka pita  4 sztuki
sól, pieprz

Bakłażana pokroić w plastry, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, oprószyć sola, skropić oliwą, obok położyć paprykę, bez pestek. Piec w temp. 220 stopni przez około 10 minut. Paprykę obrać ze skóry (skórka powinna być przypalona), zmiksować wraz z suszonymi pomidorami i pozostała oliwą, doprawić do smaku. Chlebki pita posmarować pastą z papryki i pomidorów. Na wierzchu ułożyć plastry upieczonego bakłażana i pomidorki koktajlowe, wstawić do piekarnika rozgrzanego do  200 stopni na 5 minut. Ciepłe posypać serkiem feta i dekorować zieleniną.

Uwaga: można tez zamiast bakłażana zastosować cukinię lub kabaczek i wykorzystać gotową pastę z suszonych pomidorów.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Najpopularniejsi autorzy ostatnich …
Zachwycił mnie Michał Śmielak. Jego znakomite thrillery pochłaniam z wypiekami na twarzy.
Kasowanie negatywnych opinii
To prawda. Klient czy użytkownik, który jest zadowolony z usług, produktów, obsługi przyjmuje...
Dane w chmurze
Trzymam prywatne pliki w chmurze. W pracy póki co mamy dostęp do...
Woda z dystrybutora
Może lepiej byłoby założyć w pomieszczeniu socjalnym filtr na kranówkę i zamiast dokupywać baniaczki,...