Torcik z truskawkami

8 lipca 2012, dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • jajka 4 szt
  • cukier 4 łyżki
  • maka 4 łyżki
  • mąka kartoflana 1/2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • Krem
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • mleko 1 szklanka
  • margaryna 25 dkg
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • cukier 10 dkg
  • truskawki
  • galaretka truskawkowa 1 opakowanie
  • orzechy włoskie
  • Wykonanie:
  • Upiec biszkopt (z 4 jajek). Następnie ugotować krem – budyń w 1 szklance mleka wraz z cukrem i cukrem waniliowym (cukier wsypujemy do gotującego się mleka). Ostudzić. W oddzielnym naczyniu utrzeć margarynę. Do utartej margaryny dodajemy zimny ostudzony ugotowany budyń. Ucieramy wszystko razem. Następnie na upieczony biszkopt nakładamy krem,  truskawki i zalewamy galaretką. Smarujemy kremem boki i pojedynczo wkładamy podwójne orzechy. Torcik smakuje przepysznie.

file1276017545



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...