Torcik z truskawkami

8 lipca 2012, dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • jajka 4 szt
  • cukier 4 łyżki
  • maka 4 łyżki
  • mąka kartoflana 1/2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • Krem
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • mleko 1 szklanka
  • margaryna 25 dkg
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • cukier 10 dkg
  • truskawki
  • galaretka truskawkowa 1 opakowanie
  • orzechy włoskie
  • Wykonanie:
  • Upiec biszkopt (z 4 jajek). Następnie ugotować krem – budyń w 1 szklance mleka wraz z cukrem i cukrem waniliowym (cukier wsypujemy do gotującego się mleka). Ostudzić. W oddzielnym naczyniu utrzeć margarynę. Do utartej margaryny dodajemy zimny ostudzony ugotowany budyń. Ucieramy wszystko razem. Następnie na upieczony biszkopt nakładamy krem,  truskawki i zalewamy galaretką. Smarujemy kremem boki i pojedynczo wkładamy podwójne orzechy. Torcik smakuje przepysznie.

file1276017545