Torcik z truskawkami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- jajka 4 szt
- cukier 4 łyżki
- maka 4 łyżki
- mąka kartoflana 1/2 łyżki
- proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
- Krem
- budyń śmietankowy 1 opakowanie
- mleko 1 szklanka
- margaryna 25 dkg
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- cukier 10 dkg
- truskawki
- galaretka truskawkowa 1 opakowanie
- orzechy włoskie
- Wykonanie:
- Upiec biszkopt (z 4 jajek). Następnie ugotować krem – budyń w 1 szklance mleka wraz z cukrem i cukrem waniliowym (cukier wsypujemy do gotującego się mleka). Ostudzić. W oddzielnym naczyniu utrzeć margarynę. Do utartej margaryny dodajemy zimny ostudzony ugotowany budyń. Ucieramy wszystko razem. Następnie na upieczony biszkopt nakładamy krem, truskawki i zalewamy galaretką. Smarujemy kremem boki i pojedynczo wkładamy podwójne orzechy. Torcik smakuje przepysznie.