Miętowy sos do mięs

8 lutego 2013,
dodał: theblondmind
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 6 łyżek suszonej lub świeżej mięty, jeśli taką dysponujemy.
– 3 łyżki soku z cytryny
– 2 jabłka
– sól, pieprz

Jabłka należy umyć, obrać i włożyć do garnuszka. Zalewamy je pół szklanki wrzątku, następnie podgrzewamy, aż do rozgotowania. Na koniec przecieramy. Miętę kroimy na drobniutko, jeśli mamy świeżą. Mieszamy jabłka, sok z cytryny, miętę. Dodajemy pieprz i sól. Gotowe! Dla uzyskania lepszego smaku, można sos wstawić do lodówki.



FORUM - bieżące dyskusje

ach, te kociaki...
Mój kotek to już senior bo ma 15 lat, zauważyłam że zrobił się...
Czy czytacie Waszym dzieciom?
Polecam książki z cyklu Zaopiekuj się mną. Piękne opowiadanie o pieskach i kotkach. Wzruszające....
Tabletki antykoncepcyjne - bez prze…
Od ponad 5 lat używam jednoskładnikowych cerazzette bez przerwy. Jak dla mnie najlepsze.
Jakie warzywa do zapiekanki?
U mnie cukinia odpada bo dzieci nie lubią. Najczęściej to brokuł, papryka, groszek i kukurydza.