URODA I ZDROWIE

Miętowy sos do mięs

8 lutego 2013, dodał: theblondmind

Składniki:

– 6 łyżek suszonej lub świeżej mięty, jeśli taką dysponujemy.
– 3 łyżki soku z cytryny
– 2 jabłka
– sól, pieprz

Jabłka należy umyć, obrać i włożyć do garnuszka. Zalewamy je pół szklanki wrzątku, następnie podgrzewamy, aż do rozgotowania. Na koniec przecieramy. Miętę kroimy na drobniutko, jeśli mamy świeżą. Mieszamy jabłka, sok z cytryny, miętę. Dodajemy pieprz i sól. Gotowe! Dla uzyskania lepszego smaku, można sos wstawić do lodówki.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Sylwestra czas planować
Ja sobie wymyśliłam sylwestra z przyjaciółkami - dwie wstępnie się zgodziły więc mam nadzieję,...
Właściwości aloesu?
Zależy jak się go używa, bo jeśli zaraz po zerwaniu to może podrażnić,...
Jak uwieść faceta, który unika kobi…
Myślę, że on chyba raczej boi się kompromitacji w łóżku... Z wiekiem człowiek...
Jak wzmocnić i przedłużyć opalenizn…
Są samoopalacze, niestety te mocniejsze zmywają się najczęściej szybko, np. ja mam taki...