URODA I ZDROWIE

Miętowa zupa z bobu

12 października 2018, dodał: pinkmause

Składniki:

– 1/2 kg łuskanego bobu
– 1 słodkie jabłko
– 1 cukinia
– 1 por
– 1 cebula
– 3 ząbki czosnku
– 3 gałązki mięty
– sól i pieprz do smaku
– 3 łyżki masła klarownego lub oliwy z oliwek
– 1 litr bulionu warzywnego
– szczypta wędzonej papryki w proszku

Przygotowanie:

Bób ugotuj, najlepiej na parze, ostudź i obierz. Na patelni rozpuść wybrany tłuszcz, dodaj pokrojone grubo warzywa (cukinię, pora, cebulę) oraz jabłko. Podlej niewielką ilością wody i duż pod przykryciem 2-3 minuty. Następnie przełóż warzywa do garnka, dodaj bób, bulion (do ulubionej konsystencji), sok z cytryny, miętę, czosnek, sól, pieprz i zmiksuj. Dopraw całość do smaku. Na talerzu posyp niewielką ilością wędzonej papryki.

Przepis pochodzi z książki Iwony Zasuwy pt.: Smakoterapia 2, roślinna kuchnia bez glutenu, mleka i cukru.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Dobry tonik bez alkoholu
Zamiast toników polecam płyny micelarne, są skuteczniejsze w usuwaniu makijażu i oczyszczaniu cery.
Konferencje w Hotelu
Prawda, na Słowacji jest i taniej, i ładniej....
Fryzurka - owalna twarz
Może też być asymetryczna fryzura, z jednej strony dłuższe włosy, z drugiej krótsze...
Depresja a miejsce pracy
Najczęściej depresja na tle pracy wiąże się z wypaleniem zawodowym... Może zmiana pracy pomogłaby tutaj?