Mięso w warzywach
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1/3 filiżanki octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka mielonego czosnku
1/2 średniej żółtej papryki
1/2 średniej czerwonej papryki
1 mała cukinia
1 bakłażan
4 hamburgery
ulubiony sos grillowy
przyprawa do grilla
1/3 filiżanki octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka mielonego czosnku
1/2 średniej żółtej papryki
1/2 średniej czerwonej papryki
1 mała cukinia
1 bakłażan
4 hamburgery
ulubiony sos grillowy
przyprawa do grilla
Przygotowanie:
W małym garnku gotować ocet z cukrem około 5 min. (objętość powinna się zmniejszyć do ok. 2 łyżek). W małej miseczce wymieszać oliwę z oliwek z czosnkiem. Pokropić papryki, cukinię i bakłażana. cukinię i paprykę grillować na średnim ogniu przez 5 min., obracając od czasu do czasu. Położyć hamburgery i bakłażana i piec je 4 do 6 min. obracając od czasu do czasu. Warzywa pokroić na kawałki. Ułożyć mięso z warzywami, pokropić octem.
W małym garnku gotować ocet z cukrem około 5 min. (objętość powinna się zmniejszyć do ok. 2 łyżek). W małej miseczce wymieszać oliwę z oliwek z czosnkiem. Pokropić papryki, cukinię i bakłażana. cukinię i paprykę grillować na średnim ogniu przez 5 min., obracając od czasu do czasu. Położyć hamburgery i bakłażana i piec je 4 do 6 min. obracając od czasu do czasu. Warzywa pokroić na kawałki. Ułożyć mięso z warzywami, pokropić octem.