Mięso w warzywach | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Mięso w warzywach

26 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane hamburgery z warzywami

Składniki:
1/3 filiżanki octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka mielonego czosnku
1/2 średniej żółtej papryki
1/2 średniej czerwonej papryki
1 mała cukinia
1 bakłażan
4 hamburgery
ulubiony sos grillowy
przyprawa do grilla
Przygotowanie:
W małym garnku gotować ocet z cukrem około 5 min. (objętość powinna się zmniejszyć do ok. 2 łyżek). W małej miseczce wymieszać oliwę z oliwek z czosnkiem. Pokropić papryki, cukinię i bakłażana. cukinię i paprykę grillować na średnim ogniu przez 5 min., obracając od czasu do czasu. Położyć hamburgery i bakłażana i piec je 4 do 6 min. obracając od czasu do czasu. Warzywa pokroić na kawałki. Ułożyć mięso z warzywami, pokropić octem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...
Problemy z trądzikiem
Kłopoty z trądzikiem można rozwiązać, stosując kosmetyki apteczne. Pozbawione konserwantów i sztucznych barwników znakomicie...