Mięso w warzywach

26 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane hamburgery z warzywami

Składniki:
1/3 filiżanki octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka mielonego czosnku
1/2 średniej żółtej papryki
1/2 średniej czerwonej papryki
1 mała cukinia
1 bakłażan
4 hamburgery
ulubiony sos grillowy
przyprawa do grilla
Przygotowanie:
W małym garnku gotować ocet z cukrem około 5 min. (objętość powinna się zmniejszyć do ok. 2 łyżek). W małej miseczce wymieszać oliwę z oliwek z czosnkiem. Pokropić papryki, cukinię i bakłażana. cukinię i paprykę grillować na średnim ogniu przez 5 min., obracając od czasu do czasu. Położyć hamburgery i bakłażana i piec je 4 do 6 min. obracając od czasu do czasu. Warzywa pokroić na kawałki. Ułożyć mięso z warzywami, pokropić octem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....