Mielone w sosie do chińszczyzny

9 maja 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Danie na szybko z wykorzystaniem zrobionych wcześniej kotlecików i półproduktów.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4 małe kotleciki mielone smażone
  • 1 Fix do potraw chińskich ( użyłam Knorra )
  • 300 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 kawałek marynowanej trawy cytrynowej
  • kawałek suszonego Galangala ( albo imbiru zależy co się ma )
  • pasta curry ( użyłam zielonej ale można użyć curry w proszku )
  • sos śliwkowy
  • Sos chilli słodko-kwaśny Tao-Tao
  • ½ szklanki marynowanego bambusa ( pokrojonego w cienkie słupki )

Rozrobić Fix z wodą i olejem .Zagotować .Włożyć kotleciki i bambus ,Galangal, trawę cytrynową . Dusić chwilę na małym gazie . Doprawić do smaku pastą curry , sosem śliwkowym , sosem chilli .

Podawać z ryżem na sypko .

file1273398626