Mielone w sosie do chińszczyzny

9 maja 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Danie na szybko z wykorzystaniem zrobionych wcześniej kotlecików i półproduktów.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4 małe kotleciki mielone smażone
  • 1 Fix do potraw chińskich ( użyłam Knorra )
  • 300 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 kawałek marynowanej trawy cytrynowej
  • kawałek suszonego Galangala ( albo imbiru zależy co się ma )
  • pasta curry ( użyłam zielonej ale można użyć curry w proszku )
  • sos śliwkowy
  • Sos chilli słodko-kwaśny Tao-Tao
  • ½ szklanki marynowanego bambusa ( pokrojonego w cienkie słupki )

Rozrobić Fix z wodą i olejem .Zagotować .Włożyć kotleciki i bambus ,Galangal, trawę cytrynową . Dusić chwilę na małym gazie . Doprawić do smaku pastą curry , sosem śliwkowym , sosem chilli .

Podawać z ryżem na sypko .

file1273398626



FORUM - bieżące dyskusje

Ukraińskie dzieci urodzone w Polsce…
Przy naszym deficycie demograficznym to jest jakaś wartość. Część z nich zostanie...
Nowa strona
Dla mnie najlepiej wygląda duża czcionka, bo nie trzeba wysilać wzroku.
Nasza czytelnia - jakie książki pol…
Ja czytam ostatnio biografię Krawczyka. Oczywiście sporo hagiografii jest w niej, bo...
Goście weselni do wynajęcia
Niezły pomysł:) Ale ja nie skorzystam, bo mam dużą rodzinę:)