Mielone w sosie do chińszczyzny

9 maja 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Danie na szybko z wykorzystaniem zrobionych wcześniej kotlecików i półproduktów.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4 małe kotleciki mielone smażone
  • 1 Fix do potraw chińskich ( użyłam Knorra )
  • 300 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 kawałek marynowanej trawy cytrynowej
  • kawałek suszonego Galangala ( albo imbiru zależy co się ma )
  • pasta curry ( użyłam zielonej ale można użyć curry w proszku )
  • sos śliwkowy
  • Sos chilli słodko-kwaśny Tao-Tao
  • ½ szklanki marynowanego bambusa ( pokrojonego w cienkie słupki )

Rozrobić Fix z wodą i olejem .Zagotować .Włożyć kotleciki i bambus ,Galangal, trawę cytrynową . Dusić chwilę na małym gazie . Doprawić do smaku pastą curry , sosem śliwkowym , sosem chilli .

Podawać z ryżem na sypko .

file1273398626



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....