Miecznik w sosie musztardowym
Artykuł zewnętrzny
Miecznik w sosie musztardowym
Sos składniki:
1/4 szklanki pokrojonej papryki
2 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany

1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżeczka świeżo startej skórki pomarańczowej
1/4 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
2 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany


1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżeczka świeżo startej skórki pomarańczowej
1/4 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
Pozostałe składniki:
4 filety miecznika
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
Przygotowanie:
Umieść składniki w blenderze i zmiksować na gładką masę. Pokropić miecznika oliwą i posypać solą i pieprzem. Grillować, przewracając raz, od 8 do 10 min. Podawać z sosem. Pasuje do smażonego świeżego szpinaku.