Miecznik w sosie musztardowym

6 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Miecznik w sosie musztardowym

Sos składniki:

1/4 szklanki pokrojonej papryki
2 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżeczka świeżo startej skórki pomarańczowej
1/4 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

Pozostałe składniki:

4 filety miecznika
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

Przygotowanie:

Umieść składniki w blenderze i zmiksować na gładką masę. Pokropić miecznika oliwą i posypać solą i pieprzem. Grillować, przewracając raz, od 8 do 10 min. Podawać z sosem. Pasuje do smażonego świeżego szpinaku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz