Miecznik w sosie musztardowym

6 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Miecznik w sosie musztardowym

Sos składniki:

1/4 szklanki pokrojonej papryki
2 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżeczka świeżo startej skórki pomarańczowej
1/4 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

Pozostałe składniki:

4 filety miecznika
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

Przygotowanie:

Umieść składniki w blenderze i zmiksować na gładką masę. Pokropić miecznika oliwą i posypać solą i pieprzem. Grillować, przewracając raz, od 8 do 10 min. Podawać z sosem. Pasuje do smażonego świeżego szpinaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...