Melonowa rozkosz

7 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:
1/2 melona angielskiego (ciemnozielony)
1/2 ogórka armeńskiego (melon wężowy)
1 melon cytrynowy
1/4 małej czerwonej cebuli
1/2 małej czerwonej papryki
1/4 szklanki czerwonego octu winnego
2 łyżki cukru
1/4 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
4 średnie świeże liście bazylii
Przygotowanie:
Melony przeciąć na pół, wzdłuż. Wyciąć gniazda nasienne. Pociąć na paski pod kątem. Wsypać do dużej miski. Umytą cebulę i paprykę pokroić w plasterki. Dodać do melonów. Wymieszać ocet, cukier, sól, pieprz i zalać warzywa. Wymieszać delikatnie i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Odcedzić i przełożyć na talerz. Udekorować bazylią posiekaną na małe kawałki.  W razie potrzeby dodać sól i pieprz.



FORUM - bieżące dyskusje

Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
W dzisiejszych czasach, gdy mamy na wyciągnięcie ręki wiele zabiegów upiększających i kosmetyków, warto...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Ostre potrawy i przyprawy podrażniają wyściółkę żołądka. Jeśli jeszcze nie mamy z nim problemów,...
Trening na prawidłowy oddech w czas…
Znajdź miejsce, w którym przez chwilę nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Najlepiej gdy...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Mieliśmy taki problem przy remocie u babci. Przede wszystkim trzeba było zapewnić tam wygodę...