Melon z ryżem i warzywami

28 stycznia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

świetny lekki deser ryżowy o zaskakującym smaku
1 porcja – 339 kcal

– 30 dag ryżu
– po 30 dag malin i melona
– 1 cebula
– 20 dag jugurtu naturalnego
– 4 szklanki bulionu
– listki mięty do przybrania
– 1 kieliszej wytrawnej sherry

Maliny opłukać na sitku, cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać ryż i podsmażyć, następnie wlać bulion i gotować 10 minut cały czas mieszając. Melon obrać pokroić w drobną kostkę i wraz z malinami dodać do ryżu, dusić 10 minut, następnie wlać jogurt, sherry i delikatnie wymieszać, pozostawić do wystygnięcia na 2-3 minuty, przybrać listkami mięty.



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...