Melon z ryżem i warzywami

28 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

świetny lekki deser ryżowy o zaskakującym smaku
1 porcja – 339 kcal

– 30 dag ryżu
– po 30 dag malin i melona
– 1 cebula
– 20 dag jugurtu naturalnego
– 4 szklanki bulionu
– listki mięty do przybrania
– 1 kieliszej wytrawnej sherry

Maliny opłukać na sitku, cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać ryż i podsmażyć, następnie wlać bulion i gotować 10 minut cały czas mieszając. Melon obrać pokroić w drobną kostkę i wraz z malinami dodać do ryżu, dusić 10 minut, następnie wlać jogurt, sherry i delikatnie wymieszać, pozostawić do wystygnięcia na 2-3 minuty, przybrać listkami mięty.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...