Melon grillowany w boczku

24 lutego 2012,
dodał: milk_chocolate84
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 melon
  • 20 plasterków boczku (3-4mm grubości)
  • ocet balsamiczny
  • przyprawa do grilla (szukajcie tej bez ulepszaczy smaku i zapachu)
  • wykałaczki

Plastry boczku posypać przyprawą do grilla, skropić octem balsamicznym. Wstawić do lodówki na około godzinę (spokojnie mogą tak leżakować nawet całą noc).

Melona przekroić na pół, wydrążyć pestki. Łyżką lub gałkownicą do lodów wykrawać porcje melona. Każdą porcję owinąć plastrem boczku, wbijając wykałaczkę tak, aby się nie rozwijał.

Grillować po kilka minut z każdej strony.

file1330087632



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...