Meksykańska gulaszowa

7 marca 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki, gulaszowego), 10 dużych ziemniaków, 2 cebule, pęczek włoszczyzny, czerwona papryka, 2 łyżki margaryny, słoik sosu meksykańskiego, łyżeczka ostrej papryki mielonej, słodka papryka mielona, łyżeczka przyprawy do gulaszu, sól, pieprz.

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w cebule. Dusić ok. 10 min. Obficie obsypać słodką papryką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Gotować na małym ogniu ok. pół godz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Na koniec dodać sos i doprawić.

Bardzo lubimy takie gęste, pikantne i sycące zupy.

file1299157535



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....