Mazurki Wielkanocne dla dzieci

29 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Mąka 1 kg
Cukier 2 szkl
Kasia 2 kostki
Smalec 1 łyżka
Cukier waniliowy
Soda 1 łyżeczka
10 żółtek
olejek pomarańczowy
gęsta śmietana

Zagniatamy ciasto, chłodzimy w lodówce do 1 godziny. Następnie rozwałkowujemy na grubość ½ cm i wycinamy dowolne kształty mazurków. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10 – 15 minut. Po wystudzeniu dekorujemy dowolnie lukrem, bakaliami i ozdobnymi posypkami.

file1269886048



FORUM - bieżące dyskusje

Ile w Was jest narcyzmu?
U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
dodatkowa gotówka na wesele
Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
Święta Bożego Narodzenia
A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
Dieta przy kamicy nerkowej.
Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...